FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Meest gestelde vragen bij DANCO MEDIA

Over domeinnamen

Eigenlijk ben je nooit eigenaar van een domeinnaam. Je registreert een domeinnaam. En dan dien je jaarlijks registratierechten betalen om de domeinnaam te mogen gebruiken.
Neen. Hier bestaan veel misverstanden rond. Als een domeinnaam nog vrij is, dus niet geregistreerd, dan kan je deze registreren. Als je een domeinnaam wenst die al geregistreerd is kan je eventueel het gebruiksrecht overnemen. Dan betaal je een overeengekomen bedrag aan de persoon die de gewenste domeinnaam al geregistreerd had. Dan koop je een domeinnaam.
Neen. Om een domeinnaam te kunnen overdragen is er een transfercode nodig. Daarnaast is het zelfs ook mogelijk om een transfer compleet te voorkomen. Dat kan via een instelling in de account waar je je domeinnaam geregistreerd hebt. Om diefstal te voorkomen.

En de Meest gemaakte fouten

Bij de registratie van een domeinnaam moet je een actief mailadres ingeven. Dit moet ten allen tijde actief blijven want je krijgt hier een aanmaning naar toegestuurd als je de jaarlijkse registratierechten vergeten betalen hebt. En niet tijdig betalen = domein naam kwijt.
Neen. Zodra je de transfercode doorgeeft kan de koper de domeinnaam op zijn naam zetten of meteen doorverkopen. Wacht dus eerst de betaling af. Anderzijds is het ook soms gevaarlijk voor de koper om al te betalen zonder garantie dat hij de code krijgt. Daarom maken wij gebruik van escrow services bij eventueel wantrouwen.
Dit is een veel voorkomend probleem. De domeinnaam werd geregistreerd met een mailadres die leesbaar is voor meerdere mensen. Via DNS.BE kan iemand de transfercode opvragen. En dan wordt de code naar het, bij registratie opgegeven, adres gestuurd. Als je dan een ex-partner hebt die graag jouw topdomein meeneemt .... En zo zijn er nog tal van situaties. Jammer genoeg komen velen bij ons als ze vaststellen dat hun domeinnaam verdwenen is.

Nog vragen of advies nodig?